De ene kan bijna niet wachten tot het zover is terwijl het voor de ander wel zo snel mogelijk achter de rug mag zijn. De winter is weer in aantocht en dat betekent ook dat je voor jouw hottub een aantal maatregelen moet nemen. Wat ons betreft kun je in de winter ook nog genieten van de hottub, want wat is er nu fijner dan de frisse buitenlucht in combinatie met het warme dampende water van de hottub? Maar hoe zorg je dat je zowel in de winter als in de periode daarna kunt genieten van de hottub? Met deze 3 tips sluit jij voorbereid de zomerperiode af. 

De temperatuur 

Als de winterse temperaturen weer in aantocht zijn kun je daar bijna niet om heen. Je ziet het op social media of op het nieuws voorbij komen dat het gaat vriezen en op dat moment moet je in actie komen. Dit klinkt misschien logisch, maar wordt toch door lang niet iedereen opgevolgd. Je checkt niet alleen de buitentemperatuur, maar ook de temperatuur van het water. Als de temperatuur van het water onder de 0 is, heb je de kans dat het gaat bevriezen en dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren. Om dat te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Zo kun je de hottub regelmatig blijven op stoken zodat het water warm blijft of de hottub juist helemaal leeg laten lopen. Daarnaast kun je ook door middel een filterpomp het water laten circuleren om bevriezing te voorkomen. Als je twijfelt over hoe je dit het beste kunt aanpakken, kun je altijd aankloppen bij de showroom hottubs in hoogeveen

Bescherming 

Je wilt jouw hottub natuurlijk goed kunnen beschermen tegen de winterse weersinvloeden. Je wilt immers zo lang mogelijk van jouw hottub kunnen genieten. Jij doet in de winter een dikke jas aan, de hottub heeft dit ook nodig. Zorg er dus voor dat je een goede hottub cover aanschaft. Deze beschermt de hottub tegen vuil en stof waardoor het water schoon blijft. Maar ook het water blijft warm waardoor de kans op bevriezen aanzienlijk wordt verkleind. Daarnaast is het mogelijk het zuiveringssysteem in de winter af te koppelen en de hottub zonder filter te gebruiken. Berg het filtersysteem op in een droge, geventileerde en vorstvrije ruimte, bijvoorbeeld in een houten opbergbox of in de schuur Zo voorkom je dat de kou het systeem beschadigt. 

Blijf genieten

De laatste, maar niet minst belangrijke tip is wat ons betreft de meest belangrijke tip. Blijf gewoon genieten! Je hebt de hottub aangeschaft om ervan te genieten, niet om er zorgen van te hebben. De hottub is heus wel bestand tegen lichte bevriezing, dus raak niet meteen in paniek. Wanneer jij op je badslippers in je badjas over het bevroren gras of zelfs besneeuwde pad naar de hottub loopt komt dat echte hottub gevoel naar boven. In Scandinavië staan ontzettend veel hottubs in de sneeuw, waar veel gebruik van wordt gemaakt. Als je in de hottub stapt, doe je even je ogen dicht en waan je je voor even in Zweden of Noorwegen.