Er zijn een aantal dingen in het leven die stressvol en ingrijpend zijn. Een verhuizing is daar één van. De meeste mensen willen dat een verhuizing zo soepel mogelijk verloopt zodat er niet zoveel stress aanwezig hoeft te zijn. Ben jij op zoek naar tips die ervoor zodat jij goed voorbereid de verhuizing in gaat? Dan is het slim om hieronder verder te lezen. 

Begin met minder spullen

Heb je toch echt de neiging om elk ding dat je aanschaft altijd te bewaren? Dan is het vast zo dat je eigenlijk veel te veel spullen hebt. Hoe meer spullen je hebt, hoe meer werk je hebt. Een grote tip is om kritisch alle spullen te bekijken. Dit hoef je niet allemaal in één keer te doen, maar je kan het beste elke dag een andere kamer doen. 

Je kan bijvoorbeeld een aantal dozen neerzetten in een kamer. Elke doos heeft dan een andere functie. In één van die dozen kan je spullen doen die weggegooid kunnen worden en in de andere doos kan je spullen doen die je nog kan verkopen. Wees echt kritisch met het uitzoeken van de spullen. Als je iets al jarenlang niet hebt aangeraakt, kan het hoogstwaarschijnlijk gewoon weg. Je zal merken dat het verhuizen een stuk fijner verloopt.

Alles veilig inpakken

Om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, is het handig om ruim van tevoren al spullen in te pakken die je niet meer nodig hebt. De meeste mensen vinden het vervelend als alle spullen nog op het laatste moment moeten worden ingepakt. Zet dus wederom een aantal dozen in de kamers en pak alles lekker in.

Als er breekbare spullen tussen zitten, is het verstandig om deze te verbergen. Dit kan je doen door handdoeken of sokken te gebruiken om de spullen erin te wikkelen. Hierdoor is de kans op beschadigingen een stuk kleiner.

Spullen in opslagruimte zetten

Heb je inmiddels alles al uitgezocht en zijn er nog veel spullen waar je eigenlijk geen plek voor hebt? Kijk dan eens of een opslagruimte iets voor jou is. Je kan bijvoorbeeld een opslagruimte huren in Amersfoort of in jouw eigen omgeving. Je kan in de opslagruimte spullen zetten die je echt niet kwijt wil, maar die momenteel geen plek kunnen krijgen in jouw nieuwe woning. 

Moet je nog veel klussen aan de nieuwe woning en zit je er niet op te wachten dat alle spullen in de weg zitten? Dan is een Boxx opslag Amersfoort daar ook ideaal voor. Je kan de opslagruimte tijdelijk gebruiken voor het bewaren van jouw inboedel. Als jouw nieuwe plek helemaal klaar is, kan je de opslagruimte weer opzeggen.