De zomer is niet voor niets het favoriete seizoen van veel mensen in Nederland. Het is dan eindelijk lekker warm buiten. Helaas brengt de zomer ook hele warme nachten met zich mee die ervoor zorgen dat je niet zo lekker kan slapen. Hierdoor zijn veel mensen overdag moe, omdat zij niet een goede nachtrust hebben gehad. Kan jij wel wat tips gebruiken om toch lekker te slapen als het warm is? Lees dan gerust even verder. 

Koel beddengoed 

Het beddengoed spelen een grote rol in de temperatuur tijdens het slapen. Denk maar eens aan een hoeslaken. Wanneer je een jersey hoeslaken hebt in de zomer, kan je er zeker van zijn dat je het veel te warm hebt. Een hoofdkussen moet ook het vocht kunnen vrijlaten en goed kunnen ademen. Ga dus op zoek naar een geschikt hoofdkussen en hoeslaken voor de zomer. 

Daarnaast heb je echt een zomerdeken nodig om de warme nachten te overleven. Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor een zomerdekbed. Je kan bijvoorbeeld een dekbed kiezen met natuurlijke vulling. Zulke dekbedden voelen vaak lekker koel aan. Een andere optie is om onder een zomerdekbed te slapen die gevuld is met dons. Het voordeel van dons is dat het erg licht is. 

Koude lucht

Over het algemeen is het warm in de slaapkamer, omdat de warme lucht van buiten toch naar binnen is gekomen. Dit betekent dat je koele lucht nodig hebt om de temperatuur weer omlaag te krijgen. Die koele lucht kan je op meerdere manieren in de slaapkamer krijgen. Het is maar net wat je ervoor over hebt natuurlijk. 

De meest voor de hand liggende optie is het kopen van een ventilator. Je kan de ventilator op het bed richten zodat je in de nacht de koele lucht op jezelf voelt waaien. Daarnaast kan je een airco kopen om de lucht koel te krijgen. Een nadeel van een airco is alleen dat deze vaak prijzig is. Je moet het er dus wel voor over hebben. 

Deuren en ramen

Het is dus de bedoeling dat de temperatuur in de slaapkamer laag blijft. Dit betekent dat je rekening moet houden met de deuren en ramen in het huis en vooral de slaapkamer. Het is belangrijk dat je de ramen in ieder geval overdag dicht houdt. Doe je de ramen toch open? Dan komt de hitte juist binnen. 

Wanneer het ‘s avonds afkoelt, kan je de ramen en deuren allemaal openzetten. Het is belangrijk dat je alle ruimtes op de juiste momenten even goed laat doorwaaien. Als je gelukt hebt en het buiten waait, zal de temperatuur nog sneller gaan zakken.