Iedereen die een huis koopt, zal even moeten wennen aan het feit dat je in een keer zoveel geld uitgeeft. Voor veel mensen geldt dan ook dat een huis kopen, de grootste uitgave is die zij in hun leven doen. Omdat het zo’n grote investering is om een woning te kopen, is het des te belangrijker om je huis ook goed te verzekeren. Dit kun je doen door middel van woonverzekeringen. Wij leggen je graag uit welke opties er allemaal zijn, zodat jij niet alleen fijn kunt wonen, maar dit woongenot ook nog eens kunt behouden.

Verzeker de structuur van je huis

De eerste verzekering die je als woningbezitter zou moeten overwegen, is de opstalverzekering. De opstalverzekering voor jou biedt alles wat je nodig hebt om de structuur van je woning te verzekeren. Met de structuur, bedoelen we alles wat onderdeel is van je woning. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de bliksem in je woning slaat en dat je dak beschadigd raakt. In dat geval kun je een beroep doen op je woonverzekering en kun je de kosten van deze schade laten uitkeren door je verzekeringsmaatschappij. Mocht de schade zelfs zo opgelopen zijn dat je even niet meer in je woning kunt blijven, dan kun je je opstalverzekering ook gebruiken om vervangende woonruimte te regelen. Lees de voorwaarden van je polis wel even goed door. Wanneer je woning namelijk constructiefouten bevat, of wanneer je huis al lange tijd niet meer goed onderhoud genoten heeft, kan het zijn dat je verzekeraar niets uitkeert.

Je spullen goed verzekerd

Een woning wordt pas een thuis wanneer je het echt je eigen plekje kunt maken. Vandaar dat je ook een speciale verzekering kunt afsluiten voor de spullen in je huis. Dit doe je aan de hand van een inboedelverzekering. Met deze polis kun je al je spullen oftewel je gehele inboedel verzekeren. Het maakt niet uit waardoor de schade is ontstaan, dit kan zijn doordat jij bijvoorbeeld een fles rode wijn op je witte vloerbedekking hebt laten vallen, dat je forse lekkage hebt gehad, of dat er brand is geweest in je woning. Ook schade die is ontstaan op het moment dat jij je woning verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb, kan met behulp van deze polis hersteld worden. Mocht je dus je woning regelmatig aanbieden op dergelijke platformen, dan is het verstandig om deze verzekering af te sluiten. Zo voorkom je dat jij opdraait voor schade die door anderen toegebracht is.

Breid je verzekeringen uit

Wist je dat je niet alleen woonverzekeringen hebt, maar ook Veilig Wonen verzekeringen kunt afsluiten? Deze kun je vinden bij Univé. Deze verzekeringen nemen je veel onderhoudswerk uit hand. Je kunt bijvoorbeeld een polis afsluiten waarmee je je verzekerd van een jaarlijkse check van je cv-ketel. Ook kun je je dakgoten laten reinigen door een expert. Zo blijft je woning in goede staat en dat komt je woonverzekeringen ook zeker ten goede. Kijk even op de site van Univé om te zien hoe je deze polissen afsluit.