Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om de woning van de keuken te scheiden. Waar eerst juist de open keuken als trend werd gezien, lijkt het scheiden van de woning en keuken het nu aan populariteit te winnen. 

Dat scheiden kun je op verschillende manieren aanpakken; gebruik een scheidingswand of ga voor een schuifdeur met een karakteristiek frame. Er zijn onwijs veel opties. Maar waarom is het handig om de keuken van de woonkamer te scheiden? Daar lees je in dit artikel meer over. 

Een opgeruimd overzicht

Waar veel mensen zich tijdens het eten aan kunnen storen, is de rotzooi die in de keuken tijdens het koken werd veroorzaakt. Op het moment dat je tijdens het eten de keuken niet kunt zien, hoeft de afwas geen zichtbare stoorzender meer te zijn. Zo kun je in alle rust genieten van het eten zonder al aan het opruimen te denken. 

Een knus gevoel

Door de ruimtes van elkaar te scheiden, haal je een knus gevoel in de verschillende kamers. Het is niet voor niets dat er in woningen steeds vaker voor een roomdivider wordt gekozen. Met name bij grote kamers of ruimtes is het slim om hem op te delen. Zo benut je de ruimte beter. Dat wil niet zeggen dat je inlevert op het ruimtelijke gevoel. Er zijn ook open scheidingsconstructies, zoals glazen tussendeuren. 

Zo wordt de ruimte alleen gebruikt voor hetgeen waar die ruimte voor gebruikt moet worden. Dat kamers elk hun eigen functie hebben, geeft een huiselijke sfeer. Ook benadrukt het het functionele aspect van de ruimte. 

Meer privacy

Waar je daarnaast met een gescheiden keuken en woonkamer op kunt rekenen, is meer privacy. Je zit niet op ieder moment te wachten op mensen om je heen. Met afsluitbare ruimtes heb je de ruimte om jezelf even af te zonderen. Tijdens het koken kun je je ongestoord op het koken richten. Ook in het kader van geluid biedt de scheiding tussen de beide ruimtes meer privacy. De scheiding kan werken als een dempende factor voor geluid.